FAQ

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

Je wordt via de e-mail op de hoogte gehouden van de status van de bestelling.

De Copie-Sjop werkt in via deze website met speciale studentenprijzen, maar het kan nog goedkoper met een reproticket;

Een reproticket is een pasje waarmee jij als student nog meer korting krijgt bij CSinBKCity. Het pasje blijft 2 jaar geldig en is strikt persoonlijk. Je betaald hiervoor 10 euro maar dit heb je al heel snel terug verdiend!

Als medewerker van de Technische Universiteit Delft kan je via deze website makkelijk en snel je benodigde printwerk bestellen.

Om de juiste prijzen te ontvangen is het van belang om eerst een account aan te maken. Daarna mail je naar info@csinbkcity.nl met je accountgegevens en dan activeren wij jouw account. Alle prijzen worden dan automatisch ingesteld op TU Delft prijsniveau.

 

Hoe wijzig ik mijn gegevens?

Je kan al je gegevens aanpassen in ‘Mijn account’ bij ‘Adressen’ en ‘Account’.

Dat kan. Je bestel historie vind je terug in Mijn account onder ‘Bestellingen’.

Stuur een mail naar info@csinbkcity.nl dat je je account wilt verwijderen (wel met hetzelfde e-mailadres dat aan je account staat gekoppeld).

Let op: de bestel- en betaalhistorie van jouw account kan je hierna niet meer zien.

Volg deze stappen om een adres toe te voegen aan je account:

Log in.
>Ga naar ‘Mijn account’.
>Klik op ‘Adressen’.

Je kan nu bij het Factuuradres en Verzendadres op het knopje ‘toevoegen’ klikken.

Formaat

A0

118,9 x 84,1 cm

A1

84,1 x 59,4 cm

A2

59,4 x 42 cm

SRA3

45 x 32 cm

A3

42 x 29,7 cm

SRA4

32 x 22,5 cm

A4

29,7 x 21 cm

A5

21 x 14,8 cm

A6

14,8 x 10,5 cm

A series drukwerk
Powis Parker (Lijmrug)

Met Powis Parker wordt het papier aan elkaar gelijmd door middel van linnen stof en een dikke laag speciale lijm. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De lijm die gebruikt wordt is erg sterk en de pagina’s kunnen bijna niet los laten, enige uitzondering is als het papier dikker is dan 135 grams. Als omslag zijn er meerdere opties mogelijk, bijvoorbeeld een transparante voorkant en een zwarte of witte achterkant van plastic of karton. Powis Parker heeft een strakke zakelijk uitstraling en heeft de look en feel van een gebonden boek.

Wire-O is een vaak toegepaste bind methode. De metalen ringband is sterk en heeft een zakelijke, professionele uitstraling.  Als omslag zijn er meerdere opties mogelijk, bijvoorbeeld een transparante voorkant en een zwarte of witte achterkant van plastic of karton.

Aantal pagina's

Een pagina wordt gedefinieerd als “een van de zijden van een vel papier.” Een synoniem dat vaak gebruikt wordt, is “kantje”. Dit betekent dat op één vel papier twee pagina’s kunnen worden afgedrukt.

Het woord “oplage” verwijst naar het aantal kopieën van jouw document of project dat je wilt laten afdrukken. 

Wanneer je de optie hebt om te printen op 100% of aan te passen aan het papierformaat, heeft dit te maken met hoe de inhoud van het document wordt afgedrukt in relatie tot het geselecteerde papierformaat.

1. Printen op 100%: Als je kiest voor printen op 100%, wordt de inhoud van het document afgedrukt op ware grootte. Met andere woorden, de afmetingen van de inhoud op het scherm komen overeen met de afmetingen van de afgedrukte inhoud. Dit betekent dat als je bijvoorbeeld een A4-document hebt en het afdrukt op 100% op A4-papier, de grootte van de inhoud hetzelfde zal zijn als wat je op het computerscherm ziet.

2. Aanpassen aan papierformaat: Als je kiest voor aanpassen aan papierformaat, past de afdrukinstelling de grootte van de inhoud automatisch aan om te passen binnen de grenzen van het geselecteerde papierformaat. Dit kan betekenen dat de inhoud wordt vergroot of verkleind om binnen het papierformaat te passen. Als bijvoorbeeld de inhoud groter is dan het papierformaat, zal het automatisch worden verkleind om op de pagina te passen zonder iets af te snijden. Als de inhoud kleiner is dan het papierformaat, zal het worden vergroot om de pagina te vullen zonder witruimtes achter te laten.

De keuze tussen deze opties hangt af van de gewenste presentatie van het document en het gebruik ervan. 

Wat is een spread?
Een “spread” verwijst naar twee pagina’s die naast elkaar liggen en tegelijkertijd worden bekeken, zoals twee opeenvolgende pagina’s die zichtbaar zijn wanneer je een boek opent. Wanneer je werkt met software zoals Adobe InDesign, kun je de pagina’s bewerken als spreads. Dit is vooral handig wanneer de inhoud van de pagina’s in elkaar overloopt, of wanneer de opmaak van de twee pagina’s symmetrisch moet zijn.

Kan ik spreads aanleveren?
Bij CSinBKCity accepteren we geen spreads. Wanneer je een document uploadt met spreads, kan ons systeem dit niet correct verwerken. Upload daarom je document als losse pagina’s. Als je twijfelt over de juistheid van het bestand dat je hebt geüpload, kun je de voorvertoning bekijken in het bestelformulier.

Bij producten zoals Losbladig printen Kleur, Inbinden Kleur of het printen van een Thesis is er altijd een afloop (witrand) van 5mm. Echter, kunnen studenten ook de voorkeur geven aan een randloos ontwerp. Voor deze gevallen bieden wij bij CSinBKCity de optie om te kiezen voor SRA4 of SRA3 papier bij Losbladig printen Kleur en Inbinden kleur

SRA4 en SRA3 zijn papierformaten die groter zijn dan de standaardformaten zoals A4 en A3. Voor het maken van een aflopende afdruk wordt het bestand afgedrukt op het SRA4 of SRA3 papier. Daarna wordt het vel “schoon gesneden”, waardoor het ontwerp als het ware over de rand van de pagina loopt. Je kunt het document aanleveren met een bleed en/of snijranden om een nauwkeurige snijpositie te waarborgen. Als deze elementen niet worden meegeleverd in het bestand, vergroten wij de documenten met 1%. Hoewel dit niet zichtbaar is, geeft het ons genoeg ruimte om het randloos en schoon te snijden.

Bij Thesis printen (A4) bieden we ook de optie “A4 – zonder witrand” aan.